Jumaat, 8 Jun 2012

TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT KEBANGSAAN

Hari ini kena duty katy sekolah. Seawal 7.50 aku dah sampai. Pentadbir lain termasuk pengetua tak de kat sekolah. So kena pantau staf sokongan dan pekerja swasta. Kena melayan kot ada tetamu yang datang atau nak mintak tandatangan. Pagi tu minitkan surat yang baru sampai. Dlm 8.30 Mira PAR pejabat mengatakan ada surat jemputan untuk ke majlis Tilawah Al-Qurann di Persada Johor. Bila aku baca ada jadual untuk jadi jemputan ikut giliran. SMK Kota Kulai kena hantar 2 orang pentadbir. Surat ambik dari PPD pagi tu....nak kena hadir mlm ni. Tanya Mira pengetua kemana...dia kata kursus 2 minggu sampai hujung minggu depan. Tanya PK1 dia kata ada kat KL....call PK HEM dia kata ada kat Dungun. Waduhhhhhhhhhhhh...camne ni... nak abaikan jemputan tu takut nanti pengetua tanya mengapa tak de wakil. Rasanya terpaksa aku kena gi...tapi dgn siapa. Fikir2 tanya SU Kokurikulum Cikgu Mahathir. Alhamdulillah dia sanggup dgn syarat aku yg memandu. Biasanya mmg aku akan suruh dia drive kereta aku. Aku duduk sebelah. Tak pe la...yg penting dia sudi temankan aku. Tengok pakaian ... lelaki bersamping berdagang luar...apa tu...aku rasa baju kat luar kot...samping kat dalam. So malam tadi lepas magrib gi ambik dia kat rumah dan terus menuju ke Persada Johor. Trafik ok malam Jumaan ni...masing2 kat rumah kot. Sampai Persada nak cari parking...aku ni bukan nak sombong atau berlagak tapi aku percaya Allah swt. selalu tolong aku bab parking tak kira di mana? Biasanya aku akan dapat parking yang dekat dan mudah. Syuykur Alhamdulillah. Kebetulan ada satu ruang untuk kereta aku dan dekat.

 Cikgu Mahathir.

 Buat bukti...


Khusuk mendengar bacaan Al-Quran.


Kebetulan jiran sebelah rumah dengan anak2nya 
duduk di depan kerusi aku.

Melawat gerai2 di bahagian luar.

 Beli Thir...jangan tak beli.

 So...mlm tadi kami bali awal sedikit sebelum tamat coz esok ada tugasan.
 
 So balik aku pun kena drive jugak...tak pe la...

Dapat buah tangan roti canai segera...dua peket RM 9.00....Alhamdulillah sedap. Sebelum sampai rumah di restoran Pak Aji makan beehoon goreng + telor mata n 100 plus. Itula seadanya.

Tiada ulasan:

Catat Komen